Alegria de tocar a l’OBM

M’ho estic passant molt i molt bé. És una bona manera de passar el diumenge!

Marta, violoncel

Ho recomanaria! Ja és la segona vegada que vinc. Em sento afortunada de participar en una moguda com aquesta i compartir la il·lusió de tots els companys músics.

Montse, Violí

També és la segona vegada que vinc. És tot un altre estil de música al que estic acostumada, és tot tant rítmic! Jo estic acostumada a més clàssic, a comptar més. Aquí has d’estar més atent, has d’escoltar més.

Mónica, violí

Aquest dissabte 19 de març l’Orquestra del Baix Montseny va fer el concert “Alegria” després d’haver assajat els dos caps de setmana anteriors.

L’equip

La setmana anterior al concert, vam anar de visita a un dels assajos per parlar del projecte amb el director, en J.M. Aparicio i amb la Rosa, que fa més tasques d’organització. La nostra impressió és que són dues persones enamorades d’aquest projecte i amb moltes ganes d’aconseguir que fer música sigui fàcil per tothom qui ho vulgui.

Per Projectes

Treballen per projectes, és a dir que assagen un dia durant alguns pocs caps de setmana, i fan un concert final al Teatre Ateneu de Sant Celoni. Això és molt emocionant!
És possible perquè quan es fa la inscripció ja es reben les partitures i per tant es pot arribar el primer ja havent estudiat. El primer dia, al primer assaig, ja sona!

Tots els estils, tots els instruments, tots els nivells

És en J.M. Aparicio que fa tots els arranjaments, i sempre farà espai a qualsevol instrument que es vulgui apuntar, així que potser hi falta algun instrument de la orquestra, però també n’hi ha d’altres que no són en una orquestra clàssica. A Alegria hi havia saxos, una guitarra i un baix elèctrics, un cajón, una bateria. Generalment els falten cordes, així que violinistes, violistes, cellistes, contrabaixos, animeu-vos en properes ocasions!
Finalment, per cada veu i hi ha uns primers i uns segons amb diferent dificultat, així cada músic pot tocar una versió ajustada al seu nivell.

El canal OBM a Youtube

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s