L’ associació

Formada majoritàriament per músics procedents de la clàssica, mestres, estudiants, i amants de la música en general, Amics de la Música de Cambra de Catalaunya neix com una associació de persones musicalment inquietes disposades a col·laborar amb la finalitat de promoure l’activitat musical de cantants i instrumentistes no professionals amb inquietuds semblants per fer música de cambra.

Conscients de les dificiultats que hi ha per gaudir d’una afició com aquesta al nostre país, ens proposem treballar perquè la gent amb formació musical clàssica tingui oportunitat de conrear la pràctica instrumental en grup, ja sigui tocant en orquestres o en diferents formacions de cambra amateur.

Amb el propòsit de connectar aquestes persones i proporcionar-los espais de trobada per a socialitzar-se i desenvolupar-se musicalment, hem creat ClàssicAmateur un projecte en xarxa que aglutina diferents propostes de lleure musical, que van des de trobades i reunions particulars fins a concerts, tallers, cursos, i aplecs convocats pels membres de l’associació AMCC i altres entitats compromeses amb la cultura, l’educació i la divulgació musical.

Es tracta d’un recurs indispensable per crear xarxes d’hospitalitat entre nosaltres i compartir idees, esdeveniments, iniciatives que potenciïn l’activitat musical del moviment cambrista a Catalunya. Mitjançant el mapa de persones i indrets del país que s’ha afegit, tothom pot saber en quins llocs es desenvolupen activitats relacionades amb aquest moviment i conèixer l’oferta lúdica i formativa que proposen els seus representats. El mapa permet localitzar i contactar altres músics així com també melòmans arreu del territori que sovint obren les portes de casa seva perquè puguem disposar d’espais amb piano.

ClàssicAmateur no solament s’ocupa de fomentar el contacte entre músics, també cerca teixir complicitats amb programadors, creadors i habitants del territori que sovint manifesten el desig d’acollir concerts i esdevenir així amfitrions musicals nostres. Ja sigui amb motiu d’una festa, una celebració, una inauguració, una presentació o perquè volen dur la clàssica a llocs com ara escoles, hospitals, biblioteques, museus, residències o centres penitenciaris, la col·laboració amb aquests actors és clau per donar visibilitat al que fem i implicar el moviment cambrista en formes particulars de voluntariat i activisme cultural que contribueixen també al benestar d’altres persones.

Posats doncs a donar el millor de nosaltres, volem fer compatible l’amor que sentim per la música amb un treball honest, constant i rigorós que ens permeti alhora assolir una major competència musical. En aquest sentit, ens proposem connectar el món professional i amateur fomentant la formació musical, la creació de conjunts estables i l’intercanvi d’experiències dels membres de l’associació amb músics d’altres països. Per fer-ho, comptem amb el suport i col·laboració de xarxes internacionals com I Cambristi i Association Chamber Music Players (ACMP) a les quals estem també vinculades.

La Cristina (piano), la Bet (cello) i l’Òscar (piano) impulsors del projecte ClàssicAmateur
Al Museu del Joguet de Catalunya
Foto Stefi Panchesco

La xarxa internacional: