Ha nascut una altra orquestra!

Avui us presentem una entrevista a la M. Àngels Sieira, violinista i impulsora de l’Orquestra de Metges de Girona, junt amb dos companys més de ClassicAmateur.Cat.

Ens fa molt feliços que el món de la música clàssica amateur creixi!

Orquestres

Després de molts anys de força inactivitat, vaig començar altre cop a tocar i estudiar el violí i el primer que vaig fer va ser entrar a l’orquestra de l’Escola Municipal de Música de Girona.
Toco també en una altra orquestra que té un nivell més alt, tot i que és amateur, i és a França. La vaig conèixer i m’hi vaig apuntar per una companya de ClassicAmateur que em va dir que faltaven violins.

La idea

La idea de l’Orquestra de Metges de Girona va sorgir perquè a moltes de les orquestres ens trobem que som metges, i orquestres de metges n’hi ha a tot arreu. “Hauríem de fer alguna cosa a Girona” és un comentari recurrent. Ens vam trobar amb en Carlos de Mendoza i l’Anna Camós que també són a ClassicAmateur i ens vam engrescar. Vam dir “fem-ho?, ens hi posem?” I ens hi vam posar tots tres, no fa ni un any.

Els músics i el director

Els músics els vam trobar a través del col·legi, fent difusió. El col·legi ens ha ajudat en moltes coses: el local, els faristols, les cadires… fins i tot amb el director. Trobar el director ens feia una mica de por. Dèiem, “un grup ja ho serem, però i el director?” i el col·legi ens deia “no us preocupeu si no el trobeu, us ajudarem i buscarem algú”. I la sorpresa va ser que es va presentar un oftalmòleg, metge, compositor, que havia fet estudis de composició, i que tenia alguna experiència dirigint, en Joan Tarrús. Es va engrescar i vam dir, doncs endavant. I estem molt contents perquè ens agrada, fem música i ja està.

El concert

Ens feia il·lusió fer el concert per poder dir, “ara sí que ja estem formats”. El concert d’inauguració va ser el 30 de juny. I havíem començat a assajar tres mesos abans, encara no.

La TV Girona es va assabentar que fèiem el concert i van venir. Van gravar una mica mentre fèiem l’assaig general, i llavors ens fan fer algunes preguntes al director i a mi i va sortir en directe. Ho podeu veure aquí, a partir del minut 13:34

El repertori

El repertori és maco, molt maco. Ambiciós, sí, deu n’hi do. El director diu que fa una història de la música per les composicions i per l’època. Són peces de tres minuts, no són peces molt llargues, però són ben treballades. I és veritat que el resultat final és digne, molt bo.

Estem molt contents.

One thought on “Ha nascut una altra orquestra!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s