S’ho devia passar bé, en Schubert

Schubertíada Fascinante
Sala Fascinante, a casa l’Anna i en Manuel, Canet de Mar
9 de juliol, 2023

Una trobada musical informal (o schubertiada) sempre és una bona ocasió per tornar a veure’s les cares amb els amics, i fer-ne de nous.
Només per això ja val la pena deixar-se caure. Pero si, a més, passes una bona estona tocant i sentint tocar, diversió asegurada.

La Eva, l’Edu i en Lluis (viola, violí i violoncel) van obrir la sessió amb un Trio de Schubert en si bemoll i un trio de Weiner en sol menor. Es nota que toquen junts sovint, perquè van haver-hi moments molt exigents, resolts amb energia i decisió.

Va continuar en Carles (guitarra) que va inundar l’espai amb les precioses harmonies dels Preludis n. 1 i 3 de Heitor Villa-Lobos.

En Martin va escollir la Sarabanda i Menuetto de la Suite BWV 1007 de J. S. Bach per estrenar-se públicament com a violista i, sentint-lo tocar, ningú diria que la viola és el seu segon instrument.

Per tancar, l’Edu (violí) ens va regalar una brillant i expressiva Allemande de la partita 2 de Bach.

Finalment vàrem acabar tots junts tocant la Follia op.1 n.12 de Vivaldi. El tutti és la part més divertida de la reunió, perquè depenent dels instruments que hi participin, no saps mai com sonarà fins que t’hi poses.

Conclusió:

  1. Les tardes de diumenge són ideals per quedar per tocar una bona estona amb els amics.
  2. S’ho devia passar bé, en Schubert.

Manuel, l’amfitrió, contrabaixista

Preparant el tutti

Deixa un comentari