La Gran [ retrobada | Schubertíada ]

La gran schubertíada va ser la meva primera trobada amb la gent de la xarxa de músics amateurs. Vaig decidir venir per curiositat, sense entendre bé el concepte de la trobada o partitures per tutti. Al final vaig passar una tarda fantàstica.

Primer, vaig entendre que ja existeix una bona comunitat de músics, que gaudeixen tocant per tocar i compartint l’experiència amb els altres, independentment de les habilitats.

Segon, em va impressionar la gent aprenent a tocar de gran, amb ganes i coratge presentant-se al concert. És un de les aficions més exigents!

Tercer, vaig retrobar una mica de mi mateixa, perquè resulta que la música és un llenguatge universal i, malgrat viure en un país i entorn diferents, em sento a casa.

Dominika, violí, Badalona

Aquesta ha estat la meva primera experiència amb la Schubertíada,i espero poder participar en properes edicions… Ha estat un plaer reconectar amb aquesta il•lusió i generositat, que en el món professional a vegades es perd una mica… Trobar-se amb gent d’arreu de Catalunya, i tocar només per el plaer de fer música, ha estat un regal.

Antonia Escalas, violinista i directora de la “Camerata Da Capo”, Barcelona

😀 Em va semblar fantàstic. Hi vaig anar sense una expectativa, i el que vaig viure va ser molt agradable. Aconseguiu crear una atmosfera de confiança molt positiva.

Eduard Comalada,violoncel i professor de cambra a “Bruch Obert”

Como molt bé diu el mestre Yo-Yo Ma, la música és per a ser compartida i és exactament això el que en aquesta Schubertíada hem viscut tots plegats. Amants de la música d’arreu compartint música i vivències en un ambient de germanor. Gràcies Clàssica Amateur de Catalunya per la vostre iniciativa tan esperada i necessària.

Albert Martin, director de la OCA i professor de les sessions de cambra per adults a l’espai Beeslab.


El passat 5 de novembre van celebrar la primera Gran Schubertíada. És una trobada que voldríem repetir una vegada a l’any, una mena d’assamblea de socis, per conèixer-nos amb els que no han vingut encara a cap acte, per retrobar-nos els que fa temps que no ens veiem. I per compartir les experiències de l’any que acaba i projectar, proposar, comentar les que volem fer l’any següent.

Aquest any vam conèixer uns quants músics que no havíen vingut encara a cap acte. Fins i tot vam tenir el plaer d’escoltar-ne alguns d’ells!

Vam presentar el logo. Ja fa temps que l’estem utilitzant però no l’havíem presentat. La dissenyadora, la Laura Escandell, va explicar una mica quin va ser el procés i quina era la seva idea al fer-lo.

També vam recullir idees del que, entre tots, volem que sigui ClassicAmateur.Cat. N’anirem parlant.

I vam proposar com a fita per a aquest curs que comença, la creació d’un nou festival de música, el CanetClàssic. Un festival més? No, un festival de músics amateurs, per músics amateurs. Un festival de micro-concerts repartits per Canet. Esperem que us animeu a participar-hi, tocant en algun grup de cambra o bé passejant per Canet i disfrutant dels concertets aquesta propera primavera!

Aquest va ser el menú de la vesprada:


Camerata da Capo, Barcelona
Orquestra de Cambra de Canet
Marta, violoncel i Lola, violí
Thomas, violí i M. Àngels, violí
Carlos, flauta travessera i M.Àngels, violí
Xavier, violoncel
Carlos, guitarra
Judit, piano
Abel, piano
“Trio de quatre”; Anna, viola, M.Àngels, violí, Bet, violoncel, Dolors, guitarra
Toti, clarinet
Juan Vicente i M.Àngels, violins
M.Àngels i Mercé, violins
i finalment, el tutti:

FELICITATS!!!!! era la primera vegada que venía i em va agradar molt.

Eva, violoncel, Barcelona

Va ser una experiència bona, la idea m’agrada, lo que més positiu trobo és el fet de que tant hi hagi gent que no som gaire espavilats o que encara no tenim gaire pràctica com els que en saben més. Perquè si tots fossim de nivell baix no hi hauria qui ho escoltés. I en canvi al haver-n’hi que ja son quasi professionals, això ens ajuda a nosaltres a estimular-nos a seguir estudiant i de quant en quant tocar en públic. D’això també se n’ha d’aprendre. En fi, la idea bona!

Mercé, violí, Girona

Per mi ha estat un lloc de trobada de músics on poder compartir grans moments al voltant de la música.

Abel, piano i ànima de “PianosVius”, Barcelona

Gràcies als organizadors d’aquesta trobada! Ha estat fantàstica!

Santi, violoncel, Barcelona

Total🙏🙏 😍😍😍.
Personalment va ser tot un plaer.
Em vaig retrobar amb gent que feia molts anys que no veia i que estimo, molta gent nova que m’encanta i vaig poder gaudir de tocar per i amb tots., un atèntic plaer. 🙏🙏

Xavier, violoncel

👏👏🙏

Toti, clarinet, Pals

👏👏👏👏 gràcies als organitzadors!!!!

Judit, piano, Maçanet de la Selva

Ha estat una maravella 😊👏🏻👏🏻👏🏻 Un aplaudiment per a l’organització 👍🏻👍🏻👍🏻

Thomas, violí, Crespià

Enhorabona organització!!

Anna, violí, Girona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s