La Música de Cambra es cola a un festival de rock

Crespià Local Music

El passat dissabte 1 de juny, des de l’Ajuntament de Crespià, vam organitzar la 2a edició del microfestival Crespià Local Music. Un esdeveniment molt eclèctic on donem l’oportunitat de tocar davant un públic molt familiar a tots els músics que visquin a aquest petit municipi rural del Pla de l’Estany, amb les seves respectives formacions.

Per donar-vos una idea dels grups:

  • Diversos combos de l’escola de música local, tocant versions pop i rock internacional.
  • Els Cracs Dandy, un grup de persones amb síndrome de Down que van fer ballar al poble amb les seves interpretacions de pop i rock Català amb flautes de bec, percussió i guitarra acústica, i la cantant Laia, que és filla de Crespià!
  • Kingki Frogs – combinant 3 guitarres i bateria per treure la música més canyera dels anys noranta.
  • B-Side – un consolidat conjunt de versions de Soul i rock suau.
  • Sutrak – Punk metal amb lletres pròpies molt reivindicatives i sense cap filtre!

I per descomptat, la participació de Clàssica Amateur de Catalunya.

Per a aquesta ocasió, vaig fer una crida al març per intentar captar voluntaris a la nostra estimada xarxa. Pocs dies després semblava que ja teníem un conjunt muntat. Un septet de cordes en tota regla.

Preparatius

No va ser gens fàcil trobar un repertori que ens anés bé a tots, i encara més complicat va ser trobar els dies per assajar tots plegats. Evidentment, sent amateurs, tots tenim una vida ben moguda a part de la música.

Finalment, després dels primers dos assajos conjunts i amb una formació definitiva de sis, vam optar per tocar quatre petites peces de Satie i de Coulais, adaptades per a quintet de corda per la nostra violista Eva Alsina, i una adaptació meva de la cançó tradicional anglesa Scarborough Fair.

Qui érem?

  • Violí 1 – Thomas
  • Violí 2 – Jordi i Mònica
  • Viola – Eva
  • Cello – Bet
  • Contrabaix – Josep (un grandíssim professional infiltrat).
Dies previs, el temps corre…

Amb algunes participants vivint lluny, i poc temps per preparar-nos, vam optar per fer alguns assajos entre els qui vivim més a prop, per posar una base sòlida. Compartint gravacions d’àudio amb els que no hi eren, ens vam poder posar d’acord pels tempos.

El dia C, Concert a la vista

“Tocarem a la fresca, al pati?”
…Si fa sol sí!!
🎵😅😅

Doncs no.
Van donar pluja, i vam haver de canviar d’ubicació. A la Sala de Ball. No hi ha res a fer.

De bon matí, l’alcalde Xavier Quer ens va deixar la clau de l’església per poder assajar. Vam fer una sessió amb la secció Gironina a les 10 del matí, i un assaig general amb tots plegats a les 14 h. A les 15:30 h havíem d’estar preparats per fer les proves de so a la Sala de Ball. Tot fet, ens donava unes hores per relaxar-nos, prendre alguna cosa i disfrutar dels primers grups.

Amb total confiança, vam poder pujar a l’escenari del festival, vam donar-ho tot, i vam poder gaudir de la nostra passió.
I el millor? El públic també ho va fer.
A mi em va caure la costella, però tenint un equip com aquest, vaig poder mantenir la calma, muntar la costella i tornar a enganxar després de només 8 compassos. Els altres van continuar tocant com si res, com uns pros!!

I això és l’essència de Clàssica Amateur. Que puguem ajuntar-nos, independentment del nostre nivell, per gaudir del que ens posa la pell de gallina, davant de gent que també ho gaudeixen. Sense judicis, prejudicis ni elitismes. Música per amor a l’art.

Us recomano moltíssim que aneu fent petites iniciatives com aquestes, perquè val molt la pena!

Visca la Música!

Thomas

cinc fotos i un vídeo de’n Thomas presentant l’actuació

1 thoughts on “La Música de Cambra es cola a un festival de rock

Deixa un comentari